pondělí 26. ledna 2015

Sisterhood Condemned: Ladylove Invicible



Prolog
Druhá strana
            Molekuly, ze kterých bylo Amandino tělo tvořeno, se poskládaly ve světě Vyvolených. Stvořitelka ji povolala, přerušila veškerou svoji činnost, jakkoliv byla důležitá, aby se ocitla před jejím chrámem na náměstí dlážděném bílým kamenem s kašnou uprostřed a obrovským stromem bez listů s hejnem malých zpěváčků.
            Přicházející žena, která do tohoto světa měla jednou zapadnout, poklekla na jedno koleno a sklopila hlavu na důkaz největší úcty. Stvořitelku, Matku jejich národa, zatím nespatřila, avšak její přítomnost byla skoro hmatatelná. Vyvolávala zvláštní chvění v jejích svalech a nutkání podívat se na ni bylo skoro neodolatelné. Zesílilo, když se zahalená postava vynořila zpod sametového závěsu kolem oblouku dveří, který byl ale natolik průhledný, že kdyby tam předtím stála, pak by ji žádné oko nepřehlédlo. Rozhodně ne oko zkušeného bojovníka.
            „Povstaň, Ireth,“ pokynula zářivou rukou zpod černé látky a naznačila Amandě, aby vstala.
            Mrštně, avšak elegantně se bojovnice postavila na nohy s hlavou hrdě vystrčenou. Musela být trpělivá. V přítomnosti Stvořitelky se musela vždy kontrolovat, protože se jí některá její rozhodnutí příčila.
            „A která, bojovnice?“ zavlnila se Matka. Amanda mlčela, na tuhle otázku nebyla diplomatická odpověď. A tak nejlepší volbou bylo umlčení jejích myšlenek. „Správně, teď poslouchej.“ Stvořitelka dlouho nic neříkala. Vytáčelo ji to, neměla povahu na to, abych jen nečinně vyčkávala a čekala na její prosby, které nebylo možné nesplnit, a tak to byly spíše rozkazy. Dlouho zahalená žena chodila kolem černovlasé urostlé bojovnice, jejíž šedé oči se zeleným nádechem upřeně pozorovali stříbřitou záři bohynina vzezření.
            „Jedna z mých Vyvolených brzy projde Zkouškou.“ Amamda v duchu zaklela. Přesně věděla, co to znamená a jaké riziko to pro všechny představuje. Jedinou otázkou je, která?
„Je jí Ellise. Pokud chceš rozšířit vaše řady, pak víš, co bude potřebovat. Je Vyvolená a proto za každou cenu přežije. Zařiď si to,“ řekla a její plášť se zavlnil. Šelest bylo slyšet jen chvíli. Stvořitelka se rozplynula v mlhu.
            Amanda v duchu zanadávala. Bude se muset připravit na velice speciální schůzku se Slepým králem a s jeho Bratrstvem černé dýky. Ale nejdřív, aby se odebrala domů a zařídila všechno potřebné.

Žádné komentáře:

Okomentovat